Wat is contentmarketing?

11 jan 2014 Wat is contentmarketing?

Geen direct marketing of snelle verkooptrucs. Consumenten hebben steeds meer behoefte aan informatie voor zij een aankoop doen. Met contentmarketing focus je op het creëren en verspreiden van waardevolle content.

Waardevolle content met geduld en beleid. En een aansprekend verhaal. Hiermee richt je je op een duurzame band met je klanten. Met authentieke content die het brandverhaal vertelt van jouw bedrijf. Zonder aan te dringen om iets te kopen.

Met contentmarketing leer je je achterban goed kennen. En ook als je je doelgroep goed in kaart hebt, is het een uitstekende manier om jouw doelgroep te:

  • begrijpen
  • verleiden, en
  • nog meer aan je bedrijf te binden!

 

Als het goed is, levert het trouwe klanten op.

Storytelling

Storytelling is een manier om de boodschap in verhaalvorm uit te leggen. Storytelling is een tool binnen contentmarketing. Een verhaal is niet alleen fijner om te lezen, maar maakt ook meer indruk op de lezer dan een tekst vol feiten en cijfers. Door mensen op verschillende momenten in de customer journey met relevante content te confronteren, herinneren ze jou als eerste zodra zij in de beslissingsfase terechtkomen. En is de kans groot bij een prettige associatie/ervaring dat ze jouw klant worden. 

Content marketing is designed to generate organic traffic by stimulating interest through compelling blogs, white papers, videos, social media posts and other digital content.

 

Manage de doelgroep

Wil je je doelgroep nóg beter begrijpen en bereiken? En klanten duurzaam aan je verbinden? Als copywriter en tekstschrijver kan ik jouw organisatie helpen bij:

  • storytelling
  • online communicatie
  • digital marketing en
  • contentmarketing

 

Tijdelijk een freelance tekstschrijver nodig ter ondersteuning van jullie contentmarketing?

 

Foto van Artem Gavrysh op Unsplash

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.