juni 14, 2013

Velen zijn er jaren druk mee geweest: het ontwikkelen van een website voor iedereen die geconfronteerd wordt met kanker. 12 juni 2013 was een mijlpaal. Die dag zag Kanker.nl het levenslicht. Kanker.nl is een online platform dat kennis en ervaringen over kanker bundelt. Een website die een unieke combinatie in zich heeft: toegang tot betrouwbare medische informatie én een sociaal netwerk.

Het was even wennen. Werken voor een website die Kanker.nl heet. In die tijd van mijn leven heb ik het woord ‘kanker’ het meest uitgesproken. In het begin naar en onwennig. Maar op een gegeven moment is het normaal. En dat is maar goed ook, want er zijn best veel mensen die kanker hebben en dat is (helaas) iets alledaags. Het is belangrijk om het te normaliseren en er openlijk over te kunnen praten.

Wat is Kanker.nl?

In de VS bestaan Patients like me en Inspire, grote communities waar patiënten – met uiteenlopende aandoeningen en ziekten – informatie met elkaar kunnen uitwisselen of een blog kunnen bijhouden. In Nederland kennen we initiatieven van dit formaat (nog) niet. Maar nu is er Kanker.nl! En het is meer dan een online community waar je lotgenoten kunt ontmoeten. Kanker.nl is een plek waar je betrouwbare en actuele informatie op maat kan vinden. Een website waar kennis en ervaring van patiënten overzichtelijk en toegankelijk samenkomt met die van professionals. Het doel? Kankerpatiënten helpen meer grip te krijgen op hun leven, zodat ze minder last hebben van beperkingen als gevolg van hun ziekte.

[blockquote text=”Het is de fase in mijn leven dat ik het woord ‘kanker’ het meest uitgesproken heb” text_color=”#6E6E6E” width=”” line_height=”undefined” background_color=”#A0D3A1″ border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#6E6E6E”] 

Doorontwikkeling

Kanker.nl is na een lange testfase vanaf half juni eindelijk beschikbaar voor het publiek. Het team is achter de schermen voortdurend bezig Kanker.nl verder te verbeteren. De website blijft de komende periode nog in ontwikkeling op het gebied van techniek, gebruiksvriendelijkheid en user experience. Ook inhoudelijk staat het niet stil. De bibliotheek wordt continu aangevuld met actuele medische artikelen en bijdragen over aanverwante onderwerpen.

Online copywriting voor het goede doel

Kanker.nl is een mooi initiatief, mogelijk gemaakt door KWF Kankerbestrijding, de NFK en de Integrale Kankercentra. Ik ben bij dit project betrokken geraakt in november 2012.  Ik vond het een eer om hiervoor online copy en webteksten te mogen schrijven. Mijn borst zwelt op met trots als ik zie dat deze website live staat. De website is tot stand gekomen met bloed, zweet en tranen. Niets in vergelijking met de lijdensweg van zij die kanker hebben. Ik wens alle gebruikers van Kanker.nl een fijne online ervaring toe en natuurlijk moed, inzicht en veel steun!

Bekijk Kanker.nl

Op zoek naar een online copywriter Amsterdam?

[button size=’medium’ style=” text=’Neem contact op’ icon=” icon_color=” link=’contact’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#0D934A’ border_color=’#0D934A’ hover_border_color=’#0D934A’ background_color=’#0D934A’ hover_background_color=’#ffffff’ font_style=’normal’ font_weight=’800′ text_align=’center’ margin=’10’]

About the Author Muriel van Peteghem

Share your thoughts

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}