Ghostwriting, als tijd schaars is

29 jul 2015 Ghostwriting, als tijd schaars is

Op zoek naar een goede schrijver die uit jouw naam teksten kan schrijven? Een ghostwriter is iemand die anoniem in naam van een opdrachtgever brieven, speeches of boeken schrijft.

Een ghostwriter houdt geheim dat zij deze teksten heeft geschreven. Naar de buitenwereld toe lijkt het alsof de opdrachtgever zelf de teksten heeft opgesteld.

Omdat schrijven tijdrovend is

Behalve dat schrijven een vak is, is het ook nog eens tijdrovend. Tijd is een schaars goed voor drukke CEO’s. Of voor mensen die vaak veel projecten tegelijk hebben lopen. Ondernemer zijn, op zaterdag langs de lijn juichen, ceremoniemeester van het huwelijk van een vriendin, een wereldreis plannen. Wanneer heb je tijd om die fantastische speech te schrijven?

Foto: Toa Heftiba via Unsplash

 

Zo ga ik als ghostwriter te werk

Het start met luisteren, intunen en waarnemen. In een interview of gesprek probeer ik boven tafel te krijgen wat de boodschap van een brief of stuk tekst is. Verder probeer ik goed te kijken naar hoe de persoon in lichaamstaal communiceert. Uiteraard neem ik het gesprek op. Dit helpt mij om de juiste toon te pakken te krijgen. Ik vind het allerbelangrijkste dat de lezer het gevoel krijgt dat de persoon die de tekst wil uitdragen hem zelf geschreven/verteld heeft.

Ik zoek een ghostwriter!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.