Henk en Ria apenstaartje kpnplanet.nl. Wie kent ze niet, de getrouwde stellen met een gedeeld e-mailaccount?

Je schrijft een mail naar je oom en je tante antwoordt. Wat bezielt deze mensen? Ook kom ik koppel-accounts tegen op Facebook. Ik heb er zelfs 1 gespot op LinkedIn.

Er wordt ook geliked en gereageerd vanuit hetzelfde account: alsof ze willen zeggen: great minds think alike… – Met een druk op de likeknop laten wij zien dat wij 2 handen op een buik zijn. – In mijn netwerk alleen maar Facebook-individuen, maar je ziet ze weleens voorbij komen. De laatste van de ‘laggards’ in de Consumer Adoption Cycle worden ook een keer (online) actief.

Laatste laggards in de 'Consumer Adoption Cycle'

 

Maar dan LinkedIn. Voor mij een primeur. Ik ben er in mijn extented network één tegengekomen. Een zeldzaam exemplaar. Ik denk dan ook dat daar iets mis gaat.

[blockquote text=”Wat bezielt deze mensen? Ook kom ik koppel-accounts tegen op Facebook. Ik heb er zelfs 1 gespot op LinkedIn.” text_color=”#6E6E6E” width=”” line_height=”undefined” background_color=”#A0D3A1″ border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#6E6E6E”]

Gedeeld LinkedIn-profiel

Het sollicitatiegesprek

Riky, waar zie jij jezelf over 5 jaar? En jij, Jan? – Riky tegen Jan: “zal ik antwoorden? “Nou, Jan en ik plannen eigenlijk niet zo lang vooruit, maar Jan steunt mij volledig in mijn ambities. Ja, zo is mijn Jan.”

Off the record: maar wat als Jan eens wat anders wil, zou je denken. Je kan wel zien wie hier de broek aan heeft! 😉

Siamese tweeling

Riky is aangenomen. Ik stel me een secretaresse voor bij de balie van de poli Urologie van een ziekenhuis. Er is een speciale stoel voor gemaakt voor haar aanhangsel Jan. Aangezien ze aan elkaar vast zitten als een Siamese tweeling, moeten ze ook samen naar het werk. Jan zit er wat verveeld bij als Riky voor patiënten afspraken maakt, bijpraat met haar collega’s en hij buigt routineus mee als ze dossiers filet. Beetje jammer voor Jan, want liever zou hij bij de facilitaire dienst willen werken met Riky. Van samen lunchen in de ziekenhuiskantine kikkert hij weer wat op. Kauwend op zijn broodje kroket zit hij in gedachten al te mijmeren hoe hij vanavond onder de motorkap sleutelt aan zijn Austin Healey-oldtimer, met Riky hangend boven de accu.

In den beginne…

Ok, het gedeelde e-mailaccount snap ik nog wel. In den beginne kreeg je van je provider slechts één e-mailadres voor het hele gezin, een per account. Vergeet niet, we hadden toen nog geen hotmail, yahoo of gmail. Hoe cool was het dat je provider op een gegeven moment met een nieuwe innoverende service kwam: meerdere e-mailadressen per huishouden. Iedereen zijn eigen e-mailadres, dat waren nog eens tijden!

[blockquote text=”Vergeet niet, we hadden toen nog geen hotmail, yahoo of gmail.” text_color=”#6E6E6E” width=”” line_height=”undefined” background_color=”#A0D3A1″ border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#6E6E6E”]

Meta-communicatiemiddel

Ik vermoed dat sommige mensen dit aanvankelijke praktische probleem zijn gaan opvatten als een uiting van hoe het er met je relatie of gezinssituatie voorstond. Zoals het ons kuddedieren betaamt, houden mensen graag vast aan een gewoonte en ook toen het niet meer nodig was bleef het de norm. Het e-mailadres als meta-communicatiemiddel: ieder bericht dat je stuurt, is meteen ook een alles-gaat-uiteraard-nog-steeds-goed-met-ons-melding naar de buitenwereld toe. Zonder verder dieper in te gaan op de stand van zaken in je gezinssituatie.

[blockquote text=”Vroeger opende je toch ook niet de enveloppen van je huisgenoten?” text_color=”#6E6E6E” width=”” line_height=”undefined” background_color=”#A0D3A1″ border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=”#6E6E6E”]

 

Happy outfitJaren ’50

Ik ben van na de jaren ’50, serial single en woonachtig in de individualistische en anonieme hoofdstad van dit land. Dus ik kan me er niets bij voorstellen dat ik met mijn e-brievenbus gekoppeld wil zijn aan een man of überhaupt iemand anders. Vroeger opende je toch ook niet de enveloppen van je huisgenoten?

Geheim

In mei vorig 2012 haalde dit fleurige koppel het nieuws. De 2 waren toen namelijk 64 jaar getrouwd en stemmen al zolang ze zich kunnen herinneren elke dag hun outfits op elkaar af. Volgens Mel en Joey Schwanke uit Nebraska zijn hun matchende kledingstukken dan ook het geheim van een goed huwelijk. Ze mochten hun ‘dressing for marital success’ zelfs uitleggen in de Today Show. Waarschijnlijk hebben Mel en Joe het niet meer nodig om zichzelf op LinkedIn te profileren, maar ik durf er gif op in te nemen dat ze gezamenlijk e-mailadres delen – Till death do us part.

~ Fin ~

Ik schrijf creatieve en beknopte copy met een knipoog, voor websites en social media. Meer weten?

[button size=’medium’ style=” text=’Neem contact op’ icon=” icon_color=” link=’contact’ target=’_self’ color=’#ffffff’ hover_color=’#0D934A’ border_color=’#0D934A’ hover_border_color=’#0D934A’ background_color=’#0D934A’ hover_background_color=’#ffffff’ font_style=’normal’ font_weight=’800′ text_align=’center’ margin=’10’]

About the Author Muriel van Peteghem

Share your thoughts

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}