Mijn favoriete quotes over schrijven

15 mei 2019 Mijn favoriete quotes over schrijven

1 miljoen Nederlanders willen een boek schrijven, las ik in 2012 in een artikel in de NRC. Ik ben Belg en nummer 1.000.001 in dit land. Hierbij een aantal inspirerende quotes voor wannabe-schrijvers.

Quote 1 gaat meer over inspiratie dan over schrijven:

Rock bottom became the solid foundation on which I rebuilt my life ~ J.K. Rowling

 

Falen als het begin van succes, dat past me wel. Falen is me al vaker gelukt.

Struggle je met originele ideeën? Laat je niet gek maken. Toen ik Gent woonde voor een sabbatical van 7 maanden, zei mijn toenmalige schrijfdocent en dichter David Troch: “Alles is al geschreven. Maar nog niet door jou.” Dat stemde me gerust. (Ge moogt gerust zijn!)

 

 

People say you can’t write for a living, but they don’t understand writing makes life worth living ~ Ryan Reudell a.k.a @legendarywriting

 

Zit je op Twitter? Dan is @legendarywriting echt een aanrader om te volgen!

Broodschrijver

Ik heb in 2009 van schrijven mijn werk gemaakt. Lees Hoe ik schrijver werd. Na 10 jaar (in 2019) met veel plezier gewerkt te hebben als copywriter, contentspecialist etc. kwam een oude droom weer naar boven. Al die jaren schreef ik voor anderen om hún dromen te verwezenlijken. Het is heel leuk en creatief werk. Maar het is van een andere orde als je er je hart en ziel inlegt en je binnenwereld in duikt. Daar waar het stil is en als je goed genoeg luistert je fantasie je meeneemt naar nieuwe werelden.

 

En dan komt het erop aan:

 

You want to be a writer? A writer is someone who writes every day, so start writing ~ Shonda Rhimes

 

Just do it!

 

If there is a book that you want to read, but it hasn’t been written yet, you must be the one to write it ~ Toni Morrison

 

Er is afzondering nodig!

 

De essentie van de creatie is dat hij plaatsvindt in eenzaamheid. Zonder enige bemoeienis van anderen, zonder dat je ooit naar een ander luistert. ~ Howard Roark, personage uit Ayn Rand’s boek Fountainhead.

 

En vergeet niet:

Het leven is de kunst, niet het schrijven van een boek. ~ Simon Vinkenoog

 

Foto’s van Tamara Gore en Syed Hussaini op Unsplash 

Laatst update: 9 juni 2020 door Muriel Van Peteghem

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.